Віктор Медведчук назвав «іронією долі» той факт, що у результаті послідовно реалізовуваної євроінтеграції потерпіли самі ж натхненники цього політичного курсу.

У своєму блозі, який лідер громадського руху «Український вибір» веде на сайті «Кореспондент», Віктор Медведчук написав, що «у грудні 2012 року корпорація «Богдан», яка належить Порошенку, випустила 92 автомобілі, що на 91,89% (!), або на 1,043 тис. автомобілів менше, ніж у листопаді». Екс-міністр економіки та український мільярдер Петро Порошенко, який відстоює ідею охолодження відносин з Росією, перший же постраждав від впровадження подібних гасел у життя. «Введення РФ екологічного збору на українські автомобілі - цілком природний і очікуваний хід, - вважає Віктор Медведчук. - Якщо Порошенко не хоче продавати свої автомобілі в Росію, Росія йде йому назустріч». При цьому політик припускає, що «скорочення виробництва на українських автозаводах в Європі буде сприйняте позитивно». Адже це означає готовність власників українських автопідприємств розчистити ринок власникам європейських автозаводів.

«Так що правильним шляхом ідете, товариші євроінтегратори. Мета велика, а платити за неї потрібно дорого. У тому числі і власникам українських заводів», - каже Медведчук. При цьому лідер громадського руху не обмежується згадуванням корпорації «Богдан», але також перераховує низку українських підприємств, які змушені були призупинити роботу в останні кілька місяців внаслідок політики державного керівництва.

«Неприєднання України до Митного союзу веде до очевидної перспективи: ринки на Сході для нас закриються, а на Заході так і залишаться недоступними, що забезпечить нашій країні у кращому випадку стагнацію, а в гіршому - болісний летальний результат», - резюмує Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

288