Аграрії Одеської області активно беруть участь в програмі утримання та збереження молодняка ​​ВРХ. Станом на 1 грудня минулого року їм нараховано 12,2 млн гривень дотацій у рамках цієї програми, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Така адресна державна підтримка вперше почала надаватися одноосібникам торік і встигла дати перші результати. У 2012 році в Україні поголів'я ВРХ зросло на 1,8%.

За даними міністерства, гроші для одеських аграріїв були своєчасно і в повному обсязі спрямовані до територіального органу Держказначейства згідно з наказами Міністерства аграрної політики та продовольства. Селяни вже отримали дотацію за жовтень і листопад.

Однак, за оперативною інформацією, Головним управлінням агропромислового розвитку Одеської ОДА було зареєстровано в органах Казначейства кредиторську заборгованість в сумі 4,6 мільйона гривень. Ця сума буде сплачена після затвердження відповідних нормативно-правових актів, які регулюють це питання і за умови виділення коштів з державного бюджету.

Як раніше повідомляв ForUm, у 2012 році майже 340 тисяч людей отримали 305 млн гривень бюджетної дотації за утримання та збереження ними 509 тис. голів молодняка ​​ВРХ. У державному бюджеті на 2013 рік на програми галузі тваринництва передбачено 650 мільйонів гривень, зокрема на продовження виплати дотацій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

421