Профспілка залізничників і транспортних будівельників України звернулася в Кабмін з вимогою підвищити тарифи на перевезення залізничним транспортом.

Як повідомляє прес-служба Профспілки, у зверненні голови організації Вадима Ткачова до прем'єра Миколи Азарова зазначається, що фінансово-економічний стан залізниць залежить від обсягів перевезень і обґрунтованості тарифів на перевезення, які жорстко регулюються. У той же час, вартість матеріалів і енергоносіїв для залізниць постійно підвищується, через що знижується рівень їх доходів.

«Тарифи на залізничні перевезення в Україні значно відстають від аналогічних у країнах СНД, не говорячи вже про європейські. У результаті галузь опинилася в скрутному фінансовому становищі. У 2013 році через дефіцит вантажних вагонів не буде забезпечено до 15% перевезень вантажів. Це буде відчутний удар по економіці і держбюджету України, - зазначив Вадим Ткачов. - З метою забезпечення сталого розвитку залізничного транспорту, зростання зарплати, виконання колективних договорів пропонуємо у фінплані Укрзалізниці на 2013 рік передбачити підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення».

У відповідь на звернення профспілки залізничників прем'єр-міністр Микола Азаров вже дав доручення міністрам інфраструктури, економічного розвитку і торгівлі, фінансів та соціальної політики розглянути лист ради профспілки і винести рішення щодо даного питання.

Нагадаємо, що тарифи на вантажні перевезення залізничним транспортом не підвищувалися з 2008 року. Тарифи на пасажирські перевезення є найнижчими серед усіх країн СНД.

Профспілка залізничників і транспортних будівельників України - найчисленніша з усіх профспілкових організацій. До її складу входять близько 500 тис. осіб (включаючи пенсіонерів і ветеранів-залізничників).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325