Усі профілактичні заходи і підготовка до можливих спалахів захворюваності в столиці вжиті в повному обсязі. Про це заявив глава Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

Як повідомляє прес-служба КМДА, Попов сьогодні особисто перевірив готовність Києва до загрози епідемії на прикладі типової амбулаторії сімейної медицини в Оболонському районі міста.

За його словами, на сьогоднішній день головним завданням сімейних лікарів є профілактика захворюваності. Від того, наскільки якісно вони впораються з цим завданням, залежить не тільки рівень захворюваності серед киян, але й розмір зарплати самих медиків.

«Зміни, які відбулися в структурі охорони здоров'я міста протягом останніх двох років, свідчать про те, що ми сформували потужну первинну медико-санітарну допомогу. Ця ланка відповідає не тільки за лікування хворих, а й за профілактику захворюваності, в тому числі і грип. Від самих сімейних лікарів залежить, наскільки ця профілактика буде ефективною, а значить, і наскільки ефективним буде лікування. Важливо, що сьогодні в цій системі є мотивація до зниження рівня захворюваності. Адже це безпосередньо пов'язано з рівнем заробітної плати медиків: чим здоровіше населення - тим більшу зарплату отримує лікар. І це працює», - зазначив Попов.

У КМДА зазначили, що в кожному районі міста функціонують пункти, де можна зробити щеплення від грипу. Цю послугу надають як приватні, так і комунальні медичні установи.

Нагадаємо, за даними Головного управління державної санітарно-епідеміологічної служби, рівень захворюваності на грип та ГРВІ в Києві нижче епідпорогу в 2,2 рази.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

138