Міністр закордонних справ України Леонід Кожара представив пріоритети українського головування в ОБСЄ Постійній Раді організації у Відні.

Під час сьогоднішнього засідання Постійної Ради ОБСЄ український міністр виступив з промовою, в якій, зокрема, зазначив, що Україна в ході головування намагатиметься просувати довіру і примирення.

«Україна - віддана ОБСЄ та її концепції всебічної і неподільної безпеки», - сказав міністр, передає «УНІАН».

Кожара зазначив, що серед пріоритетів українського головування - реформування ОБСЄ в рамках процесу «Гельсінкі плюс 40», пошук шляхів врегулювання заморожених конфліктів, підтримка демократичного розвитку.

Говорячи про врегулювання заморожених конфліктів, Кожара нагадав, що вже наступного тижня планує відвідати Молдову як головуючий в ОБСЄ.

«Допомога в пошуку політичних рішень повинна бути серед найбільших пріоритетів ОБСЄ», - зазначив Кожара.

У зв'язку з цим він також закликав до конструктивної співпраці під час Женевських переговорів щодо територій конфліктів у Грузії і наголосив на необхідності продовження пошуку рішень Нагірно-Карабахського конфлікту.

Міністр також заявив, що Україна підтримуватиме діяльність органів ОБСЄ, які сприяють розвитку демократії та прав людини, в тому числі Бюро з демократичних інститутів і прав людини, а також Представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

Окрему увагу Кожара приділив питанням бюджету організації, і закликав країни-члени до конструктивної співпраці в цьому питанні.

Як повідомляв ForUm, Україна головує в ОБСЄ з 1 січня цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

366