Компанія «АероСвіт» за останні 8 місяців стала п'ятим за рахунком авіаперевізником, що знаходиться в прямій або опосередкованій власності дніпропетровського бізнесмена Ігоря Коломойського, відносно якого було порушено процедуру банкрутства. Про це у свіжому номері повідомило щоденне суспільно-політичне видання «Взгляд».

«Датська «Сімбер стерлінг», шведські «Скайвейс експрес» і «Сіті ейрлайн» оголошені неплатоспроможними у травні минулого року. Тоді основний акціонер перевізників - кіпрська компанія Коломойського «Мансвелл Ентерпрайзис» - вирішив не продовжувати фінансування авіакомпаній», - пишуть журналісти видання.

За їхніми словами, разом з українськими компаніями «АероСвіт» та «Донбасаеро», проти яких процедура банкрутства була розпочата у грудні минулого року, загальний парк літаків авіаперевізників, підконтрольних Ігорю Коломойському, становив близько сотні повітряних суден. При цьому данський «Сімбер стерлінг», що веде свою історію з 1950 року, покривав до половини внутрішніх і майже два десятки міжнародних авіарейсів.

Журналісти «Взгляда» акцентують увагу на тому, що процес банкрутства європейських авіакомпаній пройшов відносно спокійно і без скандалів. «У Європі Ігор Коломойський розпрощався зі своїми «повітряними» активами цивілізовано. Адже в Старому Світі діють чи не найсуворіші правила авіаперевезень, а проти компаній дніпропетровського бізнесмена не було жодного гучного судового процесу», - пише видання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244