Апеляційний адміністративний суд підтримав позицію прокуратури Києва і підтвердив законність постанови суду першої інстанції, яким скасовано рішення Київради про передачу ТОВ «Росичі-Сервіс» під забудову 100,62 га землі в прибережно-захисній смузі річки Десенки. Про це ForUm'у повідомили у відділі по зв'язках із засобами масової інформації прокуратури.

У відомстві нагадали, що рішенням Київради у 2009 році ТОВ «Росичі-Сервіс» передано 100,62 га землі між вулицею Оноре де Бальзака і річкою Десенкою для прокладання водопроводу, будівництва шкільних та дошкільних закладів, об'єктів інфраструктури, доріг і будівництва інших об'єктів.

Як з'ясувалося, частина земельної ділянки знаходиться в прибережно-захисній смузі Десенки і межує з озером Гнилуша.

До того ж земля водоохоронної зони передана Київрадою під забудову без проведення землевпорядної та екологічної експертизи, що є обов'язковою умовою будь-якої діяльності, яка може негативно впливати на стан навколишнього природного середовища.

Постанову Окружного адміністративного суду міста Києва ТОВ «Росичі-Сервіс» було оскаржено в апеляційному порядку.

Однак Київський апеляційний адміністративний суд підтримав позицію прокуратури Києва і 15 січня 2013 р. відмовив у задоволенні апеляційної скарги забудовника.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313