Члени палати лордів парламенту Великобританії одноголосно схвалили указ про надання парламенту Шотландії права провести референдум з питання надання незалежності цьому регіону країни. 15 січня документ одноголосно узгодили в Палаті громад. Розгляд його в парламенті Королівства завершився.

Деякі члени Палати лордів 16 січня виступили з критикою сформованого положення. Вони вказали, що повноваження передаються в умовах, коли, як і раніше не відомі питання, дата, параметри витрат на проведення референдуму, і навіть те, кому на ньому буде дозволено голосувати.

Але, як уточнили політичні оглядачі, такі аспекти плебісциту, як формулювання питання для голосування, його дата і правила проведення кампанії, повинні бути визначені у законопроекті, що внесений з боку уряду, першого міністра Шотландії Алекса Селмонда. Влада регіону хоче організувати голосування з питання незалежності восени 2014 року, пишуть «Вести.ру».

Як зазначають у британському кабінеті міністрів, затверджений обома палатами парламенту урядовий указ дозволить провести законний, чесний і вирішальний референдум. Його принципи були закладені в угоді, підписаній торік прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном і першим міністром Шотландії Алексом Селмондом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

211