В Україні могильник для відпрацьованого ядерного палива у Чорнобильській зоні буде побудовано вже у 2013 році. Про це сьогодні прес-конференції в Донецьку повідомив міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков.

«У Чорнобильській зоні будується могильник для відпрацьованого ядерного палива. Перша черга вже готова на 95%, друга черга - на 84%... Цей могильник буде побудовано за планом у 2013 році», - сказав міністр, передає «УНІАН».

Він пояснив, що цей могильник «матиме основні функції - це утилізація того, що залишилося на Чорнобильській атомній станції, зберігання відпрацьованого ядерного палива з решти діючих українських станцій».

«Це просто звичайна утилізація. Оскільки ця зона вже непридатна для життєдіяльності регіону», - додав Проскуряков.

Як повідомляв ForUm, 9 лютого 2012 р. Верховна Рада прийняла Закон «Про поводження з відпрацьованим ядерним паливом щодо розміщення, проектування та будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива реакторів типу ВВЕР вітчизняних атомних електростанцій».

Влітку минулого року екологи виступили проти будівництва сховища ядерних відходів у Чорнобильській зоні, висловивши, зокрема, стурбованість питанням транспортування відходів у сховище і можливим забрудненням навколишнього середовища.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

313