Для швидкого прибуття карет швидкої допомоги необхідні якісні дороги. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час селекторної наради з питань реалізації положень закону України «Про екстрену меддопомогу» заявила перший заступник глави АП Ірина Акімова.
Вона зазначила, що в бюджеті на 2013 рік на місцеві дороги, їх реконструкцію і розвиток закладено 24 млрд грн.

За словами Акімової, виникає питання до регіонів, чи врахували вони необхідність такої реконструкції доріг. «Я впевнена, що в багатьох регіонах це завдання не ставилося», - вважає представник АП.

Чиновник заявила, що реформування системи екстреної медичної допомоги оголошено Президентом України одним з пріоритетних завдань на 2013 рік. Вона наголосила на необхідності якнайшвидшого напрацювання нормативної бази під цей проект.

Також Акімова окреслила основні завдання створення нової системи екстреної меддопомоги. «Зокрема, карета швидкої допомоги повинна приїжджати на виклик протягом 10-20 хвилин. Це організація та розширення системи пунктів постійного і тимчасового базування», - сказала вона.

Крім того, Акімова зазначила, що кількість автомобілів «швидкої» повинна збільшуватися і для поновлення автопарків може бути переглянутий бюджет на 2013 рік. Зокрема, за її словами, кошти на закупівлю автомобілів можуть бути перенаправлені з інших статей бюджету.

Вона підкреслила, що на сьогоднішній день існують великі проблеми з імплементацією закону «Про екстрену меддопомогу» в регіонах і нагадала, що у разі невдач і провалів відповідальність нестимуть губернатори.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

225