Оснащення автомобілів швидкої допомоги GPS-навігаторами і створення регіональної диспетчерської служби дозволить серйозно поліпшити якість екстреної медичної допомоги.
 
Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час селекторної наради з питань реалізації положень закону України «Про екстрену меддопомогу» заявив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул.

«Це невеликі гроші, але дуже великий ефект», - підкреслив він.

Вілкул пояснив, що система GPS-навігації в режимі онлайн дозволить раціонально реагувати на виклики. «На виклик приїжджатиме та бригада «швидкої», яка знаходиться ближче до пацієнта, а не відноситься до територіальної одиниці, з якої надійшов виклик», - пояснив він і додав, що GPS-навігатори дозволять фіксувати реальний час прибуття бригади на виклик.
Регіональна диспетчерська служба, за словами Вілкула, також створюється для координації роботи швидкої допомоги. Такі диспетчерські будуть оснащені архіваторами мовлення.

Віце-прем'єр додав, що поліпшується і якість медичної допомоги, що надається бригадами швидких. «Фінансування закупівлі медикаментів на один виклик швидкої збільшено більш ніж у вісім разів», - підсумував Вілкул.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

328