Велоспорт може бути виключений з програми Олімпійських ігор, якщо буде доведено, що до допінгового скандалу, пов'язаного з гонщиком Ленсом Армстронгом, причетне керівництво Міжнародного союзу велосипедистів (UCI).

Про такі заходи розповів член Міжнародного Олімпійського Комітету (МОК) і колишній керівник Світового антидопінгового агентства Дік Паунд.

За його словами, якщо Армстронгу вдасться довести причетність до скандалу UCI, то у керівництва олімпійського комітету не залишиться іншого виходу, окрім як виключити велоспорт з програми Ігор.

Всесвітньо відомий американський велогонщик Ленс Армстронг, який сім разів ставав переможцем гонки «Тур де Франс», був викритий Американським антидопінговим агентством у використанні заборонених препаратів. У жовтні 2012 року Міжнародний союз велосипедистів довічно дискваліфікував Армстронга, скасувавши результати всіх його виступів, починаючи з 1998 року, пише «РБК».

Пізніше з'ясувалося, що багато партнерів велогонщика знали про застосування ним допінгу

Американський велогонщик Ленс Армстронг під час інтерв'ю з американською телеведучою Опрою Вінфрі зізнався у вживанні допінгу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

696