Сьогодні, 16 січня, в Качанівську виправну колонію (№54) прибули народні депутати України Олександра Кужель, Людмила Денисова і Тетяна Слюз.

Як повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України, керівництвом установи був дозволений прохід нардепів на територію установи.

«Під час візиту парламентарії відвідали приміщення для утримання жінок, засуджених до довічного ув'язнення, і швейну ділянку виробничої зони установи, а також одне з житлових приміщень для засуджених жінок. Відділення, де утримувалася засуджена Тимошенко, депутати відвідати відмовилися», - зазначає прес-служба.

У ДПтСУ також підкреслили, що надали «вичерпні відповіді» на всі запитання нардепів.

Одночасно народні депутати Андрій Шевченко та Андрій Сенченко в ЦКЛ «Укрзалізниці» поспілкувалися з начальником Качанівської виправної колонії (№54) Ігорем Колпащиковим, який надав коментарі про законодавчі особливості та порядок здійснення засудженою Тимошенко телефонних дзвінків у медичному закладі, додали у відомстві.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 р. Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 р. Тимошенко була переведена з Качанівської виправної колонії в Центральну клінічну лікарню «Укрзалізниці» в Харкові для проведення міжнародною медичною комісією курсу реабілітації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255