Зовнішнє незалежне оцінювання скасовувати не планується. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, після засідання Кабміну заявив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

«Ми продовжуємо вдосконалювати тестування на рівні українського державного центру незалежного оцінювання, колегії міністерства. Щось скасовувати або ламати ми не збираємося», - сказав він і додав, що впродовж 8-10 місяців щодо умов прийому не буде ніяких змін.

За його словами, міністерством ведеться робота з удосконалення проведення ЗНО. «Удосконалюється банк даних ЗНО. На прохання університетів, які готують міжнародників, ми ввели окреме ЗНО із всесвітньої історії... Торік це тестування пройшло вперше і не було зауважень до рівня підготовки тестових завдань», - розповів Табачник.

Також, за його словами, реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання проходить нормально.

«Реєстрація йде абсолютно нормально і, як завжди на початку січня, достатньо слабо, а коли наближається термін завершення реєстрації, молодь хапається», - підсумував Табачник.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Верховної Ради України Ігор Калетник заявив, що система зовнішнього незалежного оцінювання себе не виправдала. За його словами, система освіти, яка існувала раніше, більш ефективна. Адже форма вступних іспитів стимулює молодь вибирати й отримувати глибокі знання з конкретної професії, замість того щоб шукати в Інтернеті відповіді на тести і намагатися завчити їх напам'ять.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277