У Києві з початку дії закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів» притягнуто до адміністративної відповідальності 1527 осіб.

Як повідомили ForUm'у у прес-службі Головного управління МВС України у Києві, порушники притягувалися за ст.175-1 «Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях» Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

Згідно з повідомленням, співробітники міліції у місцях, де заборонене куріння, попереджають громадян в усній формі про виконання вимог зазначеного закону про заборону куріння.

У місцях, де заборонено куріння, міліціонер робить зауваження щодо припинення правопорушення «погасити сигарету, припинити куріння». У разі відмови на правопорушника на місці складається адміністративний протокол, уточнили у міліції.

Складені адміністративні матеріали доповідаються начальнику райуправління органів внутрішніх справ, який повинен у присутності правопорушника прийняти рішення: попередити або накласти штраф, передбачений ст.175-1 КУпАП. У разі якщо правопорушник відмовиться або не може сплатити штраф, матеріали направляються у Державну виконавчу службу для його примусового стягнення.

Як повідомляв ForUm, в Україні з 16 грудня, згідно з прийнятим 24 травня законом «Про внесення змін до деяких законів щодо вдосконалення окремих положень про обмеження місць куріння тютюнових виробів», заборонене куріння у громадських місцях.

Штрафи за порушення вимог закону для підприємців (фізичних та юридичних осіб) складають від 1000 грн до 10 000 грн, а для фізичних осіб-курців - від 51 до 175 грн.

З січня 2013 року у Києві та інших областях країни почався моніторинг виконання закону про повну заборону куріння у громадських та на робочих місцях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285