Міліціонеру, який не втрутився у побиття колегами громадянина, загрожує 10 років в'язниці. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Проведеним попереднім розслідуванням встановлено, що працівник лінійного відділу міліції на ст. Фастів, виконуючи обов'язки запасного оперативного чергового чергової частини цього відділу, не здійснив реєстрацію у книгах обліку факту доставки у відділ міліції затриманого громадянина.

Також він без оформлення будь-яких документів, на незаконних підставах помістив останнього у кімнату для затриманих. Надалі, будучи очевидцем заподіяння іншим співробітником міліції тілесних ушкоджень вказаному громадянину, ніяких заходів, спрямованих на припинення таких незаконних дій, не вжив. Крім того, міліціонер не повідомив про цю подію керівництву та не забезпечив надання медичної допомоги потерпілому.

Дії обвинуваченого кваліфіковані за ч.3 ст.364 КК України - вчинення співробітником правоохоронного органу зловживання своїм службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та ч.1 ст.396 КК України, тобто заздалегідь не обіцяне приховування тяжкого злочину.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

233