Громадські об'єднання, які є юридичною особою, отримали право займатися підприємницькою діяльністю. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході брифінгу заявила радник Президента України - керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації АПУ Марина Ставнійчук.

«Вони можуть займатися підприємницькою діяльністю з метою забезпечення стабільної діяльності громадської організації, але не для розподілу доходу між представниками цього об'єднання. Це дає можливість громадським організаціям отримати додаткові джерела для забезпечення більш активної діяльності», - сказала вона.

За словами Ставнійчук, при розгляді даного положення закону виникла велика кількість протиріч, оскільки були побоювання щодо того, що деякі недбайливі громадяни будуть користуватися даною можливістю у корисливих цілях. «Ніхто не скасовував податкового законодавства, і ми будемо дивитися на дію даної норми, і якщо виникнуть якісь порушення, будемо думати над тим, як створити перешкоди для зловживань, щоб у той же час не обмежувати в цьому сумлінних громадян», - зазначила Ставнійчук.

Вона також поінформувала, що з початку 2013 року відповідно до норм нового закону в Україні вже зареєстровано дві громадські організації - одна в Києві, інша - в Кіровоградській області.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла Закон «Про громадські об'єднання» 22 березня 2012 року.

Закон набув чинності з 1 січня 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201