З нинішнього року реєстрація громадських об'єднань та громадських організацій стане безкоштовною.

Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході брифінгу заявила радник Президента України, керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації АПУ Марина Ставнійчук.

«Основною новацією Закону України «Про громадські об'єднання», який набув чинності з 1 січня 2013 року, є скасування плати за реєстрацію об'єднань», - сказала вона.

За її словами, раніше така процедура коштувала близько 200 грн. З набранням чинності цього закону процедура реєстрації громадських об'єднань у цілому спрощена. Зокрема, «скорочений термін реєстрації до 7 робочих днів, а термін легалізації (у разі, якщо громадське об'єднання заявляє про своє існування, але не хоче реєструватися як юридична особа. - Ред.) скорочений до 3 днів», - сказала Ставнійчук.

Також органи реєстрації будуть перевіряти документи винятково у контексті відповідності Конституції та законам України, у той час як раніше проходила перевірка статутних документів громадських організацій та їхньої відповідності підзаконним нормативним актам України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

316