Державна податкова служба України підписала угоду про постачання систем відеозв'язку для підрозділів, які здійснюють досудові розслідування, повідомили у прес-службі ДПСУ.

Згідно з повідомленням відомства, нова система дозволить проводити опитування свідків і підозрюваних, очні ставки, ідентифікацію акцизних марок, паспортів, печаток та інших документів за допомогою систем відеозв'язку. Це, на думку податківців, економить як робочий час слідчих, так і бюджетні кошти, які витрачалися на поїздки у регіони при розслідуванні резонансних справ.

У податковій підкреслюють, що відеоконференції є актуальною новацією саме для розслідування економічних злочинів, оскільки у більшості випадків злочинці використовують міжрегіональні мережі фіктивних підприємств, і доказову базу потрібно збирати по всій країні і за кордоном. Впровадження нової системи зв'язку також прискорить процес збору доказів.

Крім того, переоснащення правоохоронців обумовлене вимогами нового Кримінально-процесуального кодексу, який набуває чинності 19 листопада 2012 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255