Місце директора комунального підприємства (КП) «Київський зоопарк» замість звільненого «за власним бажанням» Анатолія Толстоухова у найближчі дні займе Євген Кирилюк. Він керував зоопарком з 1998 по 2006 рік, поки Леонід Черновецький, який став мером Києва, не звільнив його.

Пропозиція очолити столичний зоопарк надійшла Кирилюку від «керівництва міста», повідомив він в інтерв'ю «Коммерсант-Украина».

«Повідомити про свої повноцінні плани дій як керівника зоопарку я поки не можу, проте вже зараз зрозуміло, що у першу чергу необхідно зайнятися поповненням колекції тварин, оновити матеріально-технічну базу, завести нові цікаві види тварин і впорядкувати вольєри», - сказав він .

Столичні активісти негативно сприйняли призначення Євгена Кирилюка: «Якщо Толстоухов був просто слабкий керівник, то Кирилюк - відвертий корупціонер, який бачить у зоопарку тільки можливість заробити, - заявив голова громадської організації «Форум порятунку Києва» Віталій Черняховський. - Коли він був директором, стосовно нього вже порушувалася кримінальна справа про незаконне здавання землі в оренду».

Дійсно, у 2005 році Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно керівників Київського зоопарку та Київської міської держадміністрації за фактом незаконної оренди землі на території КП. Тоді перевірка встановила, що держава недоотримала прибуток у вигляді податку на землю.

Сам Євген Кирилюк відкидає звинувачення активістів на свою адресу: «По-перше, кримінальна справа була порушена не відносно мене, а за фактом оренди, а по-друге, вона закрита через відсутність складу злочину, тому всі претензії до мене є безпідставними».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

127