Державна санітарно-епідеміологічна служба (ДержСЕС) України прогнозує зростання захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у листопаді поточного року.

«Є попередні прогнози про підвищення захворюваності у листопаді. У жовтні ще не планується рання хвиля, яка бувала у нас, виходячи із досвіду моніторингу», - повідомив голова служби Анатолій Пономаренко на брифінгу в середу у Києві.

За його словами, на даний момент ситуація в країні у частині захворюваності на грип та ГРВІ «стабільна і контрольована», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Присутній на брифінгу заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов зазначив, що система лікувальних установ, санітарно-епідеміологічних станцій, лабораторій цілком готова до можливості як визначення типу вірусу, так і можливості надання відповідного рівня допомоги, необхідного пацієнту.

Крім цього, розроблено і затверджено перелік медикаментів, які обов'язково повинні бути у наявності у лікувальних установах.

Нагадаємо, заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов заявив, що в Україні у майбутньому осінньо-зимовому періоді очікується циркуляція нового штаму грипу «Вікторія».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

299