Необхідно, щоб боротьба з наркоманією не перешкоджала отриманню медикаментів людьми, що потребують їх. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції у рамках роботи Першого Національного Конгресу з паліативної допомоги заявив голова ВГО «Всеукраїнська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги» Василь Князевич.

«У так званій боротьбі з наркоманією ми зайшли так далеко, що ніхто з нами не може зрівнятися», - сказав він.

Медик наполягає, що необхідний баланс у регулюванні руху спецпрепаратом. «Ми розглядаємо опіоїдні знеболювальні як ліки. Як ліки, які повинні бути доступні кожному, хто їх потребує. Лікар повинен виписувати весь асортимент, чого немає зараз в країні. Дві країни в Європі - Україна і Киргизстан, які не мають акредитованого таблетованого морфіну - вітчизняного. Ми зараз цим дуже активно займаємося», - підкреслив він.

Князевич зазначив, що відповідна постанова зараз знаходиться на розгляді в Кабінеті Міністрів. «Ми сподіваємося, що її приймуть протягом цього місяця і звертаємося до Президента й прем'єр-міністра з проханням взяти це питання під контроль», - підкреслив він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257