Українські церкви різних конфесій виступають за розвиток в країні паліативної допомоги.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на прес-конференції у рамках роботи Першого Національного Конгресу з паліативної допомоги заявив кардинал Любомир Гузар.

Гузар підкреслив, що «народження дитини - це хвилина щастя і радості, тому що це початок життя. У той же час смерть - це хвилина трагічна, хвилина скорботи, тому що це хвилина смерті».

Він також нагадав, що вчені вивчали, що ж таке смерть. «Смерть - це не кінець, смерть - це перехід, сказав священнослужитель, і додав, що духовна, медична та психологічна допомога дуже потрібні людям, які страждають від невиліковних хвороб».

У свою чергу архієпископ неканонічної Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря зачитав привітання від Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України (КП) Філарета, в якому йдеться про необхідність існування паліативної допомоги. Зоря підкреслив, що «багато років людям намагалися довести, що наука і віра - зовсім різні поняття і вони не сумісні, але насправді, це не так».

Також на конгресі було озвучено привітання Митрополита Української православної церкви московського патріархату (МП) Володимира. У ньому патріарх зазначив, що паліативна допомога допомагає людині не втрачати надію і вчить не боятися смерті, яка не є кінцем, а є переходом в інший світ.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

507