У 2013 році Кабінет Міністрів планує зробити велике державне замовлення на вітчизняну медичну техніку. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на засіданні Кабінету Міністрів заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Продемонстрована на виставці «Наука, інновації, технології» техніка, не тільки не гірша за іноземну, вона і значно дешевша. Це запорука того, що в найкоротший час ми можемо переоснастити сучасним обладнанням вітчизняного виробництва всі медичні установи України», - сказав він.

За словами Азарова, в Україні є потенціал для нарощування експорту цієї продукції. «Доручаю Міністерству охорони проаналізувати, скільки і яка медична техніка потрібна сьогодні нашим медзакладам. Адже ми плануємо у 2013 році здійснити масштабне державне замовлення на вітчизняну медичну техніку», - зазначив прем'єр.

Також він попросив керівників підприємств-виробників зробити так, щоб вироби мали максимум вітчизняних складових: від авторства на винахід до мікросхем.

Нагадаємо, раніше Азаров заявив, що уряд розробить на 2013 рік держпрограму переоснащення та переобладнання медичних закладів країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253