До суду передано кримінальну справу відносно екс-президента Киргизії Курманбека Бакієва і його молодшого брата Жанібека, обвинувачених у причетності до організації вбивства Медета Садиркулова, що займав у 2007-2008 роках посаду керівника президентської адміністрації, передають «Вести.ру».

Нагадаємо, у квітні 2010 року в результаті масових акцій протесту був повалений президент Курманбек Бакієв, який втік до Білорусі. У листопаді 2010 року розпочався заочний суд над Бакієвим та його оточенням. Колишньому президентові було пред'явлено звинувачення у перевищенні посадових повноважень і співучасті в масових вбивствах під час демонстрацій у Бішкеку.

Минулої весни в Бішкеку почався судовий процес за обвинуваченням колишніх співробітників МВС, служби держохорони і прикордонної служби у скоєнні вбивства у березні 2009 року Медета Садиркулова, колишнього директора Міжнародного інституту стратегічних досліджень Сергія Слепченка і водія Кубата Сулайманова. Усі троє були знайдені в спаленій машині в горах неподалік від Бішкека.

Кримінальну справу за обвинуваченням Бакієвих в організації цього вбивства було виділено в окреме провадження і вона розслідувалася окремо.

У січні минулого року генеральний секретаріат Інтерполу відмовився сприяти владі Киргизстану в розшуку екс-президента країни Курманбека Бакієва, а також його родичів і наближених, раніше оголошених тимчасовим урядом країни в міжнародний розшук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

215