Народний депутат України, представник Президента України в парламенті Юрій Мірошниченко заявляє, що може відповідати за точку зору Президента Віктора Януковича щодо закону про наклеп.

Про це депутат заявив сьогодні, виступаючи на конференції, організованій Європейським політичним центром і фондом «Українська політика».

«Ми будемо продовжувати боротьбу, щоб цей закон не був проголосований у другому читанні», - сказав він. «Це - наша позиція, це - позиція Президента, і тут я можу відповідати за його точку зору», - додав депутат, повідомляє «УНІАН».

Разом з тим, відповідаючи на запитання щодо того, чи може він відповідати за свою картку (раніше сам Мірошниченко визнав, що особисто не голосував за закон про наклеп, проте його картка проголосувала. - Ред.), депутат сказав: «Не завжди».

Нагадаємо, 18 вересня український парламент схвалив у першому читанні проект закону, яким передбачається відновити кримінальну відповідальність в Україні за наклеп. Законом передбачається покарання до 5 років обмеження волі. ОБСЄ, Рада Європи, Єврокомісія і низка депутатів Європарламенту висловили стурбованість намірами Верховної Ради відновити кримінальну відповідальність за наклеп, і закликали українських депутатів відмовитися від цієї ідеї.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

263