Будівельні роботи на станції метро «Іподром» Куренівсько-Червоноармійської лінії Київського метрополітену йдуть згідно з графіком і до кінця року її введуть в експлуатацію.

Зокрема, як повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації, керівники служб КП «Київський метрополітен» провели спільну виїзну нараду з фахівцями ПАТ «Київметробуд» на станції «Іподром», яка знаходиться на завершальній стадії будівництва.

Як інформують у комунальному підприємстві «Київський метрополітен», фахівці обійшли наземну і підземну території станції, перевірили стан готовності об'єкта в цілому і окремих його приміщень і систем.

«Готовність висока. У частини несучих конструкцій роботи завершені. Залишилося виконати архітектурні та монтажні роботи, підключити майбутню станцію до зовнішніх мереж - електроживлення, водопроводу, каналізації і т.п. Також було прийнято рішення зробити два вестибюлі замість одного», - зазначив голова правління ПАТ «Київметробуд» Володимир Петренко.

Керівництво метрополітену висловило будівельникам свої зауваження та внесло пропозиції щодо більш ефективної підготовки станції до відкриття. «Вирішувалися питання спільної роботи з підготовки станції «Іподром» до введення її в експлуатацію. Були розглянуті всі елементи технологічного ланцюга, визначені терміни монтажу і наладки основного обладнання», - розповів начальник КП «Київський метрополітен» Володимир Федоренко.

Фахівці підприємств спільно розглянули проект з благоустрою наземної території майбутньої станції «Іподром» і внесли свої корективи. Наводити лад на поверхні будівельники почнуть вже з наступного тижня. Усередині ж найближчим часом продовжаться монтажні та оздоблювальні роботи.

Як нагадують у КМДА, станція «Іподром» продовжить Куренівсько-Червоноармійську лінію метрополітену у бік Одеської площі. Її відкриття заплановане на кінець жовтня нинішнього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187