Проведення стрімкої реформи житлово-комунального господарства за підтримки Всесвітнього банку через 3-5 років перетворить цю галузь на самоокупну, прибуткову і цікаву для бізнесу. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський під час зустрічі з директором Всесвітнього банку по Україні, Білорусі та Молдові Чімяо Фаном, яка відбулася 25 вересня 2012 року в Києві.

Як повідомляє прес-служба першого віце-прем'єр-міністра, основну увагу було приділено ключовим напрямам співробітництва України та Всесвітнього банку. Хорошковський підкреслив, що уряд тримає на постійному контролі стан виконання Плану заходів щодо забезпечення впровадження інвестиційних проектів Всесвітнього банку в Україні на 2012 рік.

За його словами, Україна досягла значного прогресу з розробки рекомендацій Всесвітнього банку щодо подальших реформ у сфері державних закупівель, антикорупційного законодавства, регулювання бізнесу та відшкодування ПДВ, а також у питанні приєднання України до Ініціативи щодо забезпечення прозорості у видобувних галузях.

«Прискорення підписання договору про створення зони вільної торгівлі Україна - ЄС становить інтерес не тільки для України і ЄС, але і для Всесвітнього банку», - зазначив Хорошковський.

Сторони відмітили зацікавленість у більш активному співробітництві та продовженні конструктивного діалогу щодо співробітництва України і Всесвітнього банку при проведенні Щорічних зборів Всесвітнього банку і МВФ у Токіо.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343