У результаті медичної реформи у лікарнях Дніпропетровській області було скорочено 4000 койко-місць у лікарняних медичних закладах. Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко під час запису програми на телеканалі «НМЦ» в м. Нікополь (Дніпропетровська обл.), передає кореспондент «ГолосUA».

Політик нагадав, що Дніпропетровська область є однією з пілотних у проведенні медичної реформи. При цьому він додав, що незалежно від того, чи є область пілотною чи ні, зміни у медичній сфері, ініційовані владою, показують негативні результати по всій Україні.


 
«Те, що я побачив під час своїх робочих поїздок, так це скорочення амбулаторій у селі, фельдшерських пунктів, лікарень, медичних працівників і т. д.», - зазначив Симоненко.

Він додав, що зараз відбувається занепад медичної сфери, а держава відмовляється від виконання своїх конституційних зобов'язань забезпечити охорону здоров'я нації і надавати безкоштовні медпослуги. Симоненко уточнив, що тільки у Дніпропетровській області, наприклад, було скорочено 4 тис. лікарняних місць, а також величезну кількість медпрацівників. При цьому Симоненко додав, що якість послуг, що надаються, не поліпшується і вони стають ще дорожчими.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334