Проблема величезної кількості бездомних тварин, з якою зіткнулася Україна, повинна вирішуватися цивілізовано, упевнений депутат Вадим Столар. «Знищення бездомних собак - це варварство. У цивілізованій державі не можна вирішувати проблему бездомних тварин такими заходами. Києву та іншим містам країни необхідні притулки», - говорить Вадим Столар.

Нагадаємо, що при підготовці до Євро-2012, у Києві, Харкові та Львові, були зафіксовані десятки випадків масового відправлення собак, що викликало сильний резонанс у міжнародних ЗМІ.

Безумовно, бродячі собаки становлять небезпеку для жителів України. Дуже часто в ЗМІ зустрічаються повідомлення про випадки розшматування зграями напівдиких тварин не тільки дітей, які не можуть постояти за себе, але і достатньо сильних дорослих. «У Криму 26-річну дівчину загризли собаки», «Зниклу дворічну дитину загризли собаки (Одеська область)» - це теми українських новин. Не варто забувати і про іншу, не менш смертельну загрозу, що таїться в спілкуванні з бездомними тваринами - сказ. Адже щороку у нас в країні фіксуються випадки захворювання цією хворобою, яка входить до числа п'яти найнебезпечніших у світі.

Вадим Столар упевнений, що створення притулків для бездомних тварин, введення загальнодержавної програми їх стерилізації дозволить нашій країні не тільки вирішити проблему бродячих собак і кішок, але і знизить ступінь ризику захворювання на сказ, зробить вулиці наших міст чистішими і безпечнішими. Вадим Столар зазначає, що незважаючи на те, що подібні програми вимагають фінансових вкладень, прибуток від них, безсумнівно, вище - це збережені життя і здоров'я наших громадян, скорочення витрат на лікування, а також повага цивілізованого світу.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

350