Кабінет Міністрів розглянув деякі питання підготовки до реалізації національного проекту «Олімпійська надія - 2022» - створення спортивно-туристичної інфраструктури ». Відповідне розпорядження № 701-р прийнято на черговому засіданні уряду 10 вересня 2012 року.

Згідно з цим нормативно-правовим актом, затверджується подане Державним агентством з інвестицій та управління національними проектами попереднє техніко-економічне обґрунтування національного проекту «Олімпійська надія - 2022» - створення спортивно-туристичної інфраструктури». Даним проектом передбачається здійснення заходів, необхідних для подання заявки Міжнародному олімпійському комітету у 2014 році.

Зокрема, йдеться про будівництво у 2012-2021 роках спортивної інфраструктури, в тому числі на території м. Львова, селища Тисовець і прилеглих до нього територіях, у межах Воловецького та Міжгірського районів (гірськолижний комплекс «Боржава»), об'єктів транспортної інфраструктури, у тому числі аеропортів, автомобільних доріг та об'єктів залізниць, об'єктів інфраструктури розміщення, у тому числі олімпійських селищ, а також міжнародного медіа-центру.

Фінансування національного проекту «Олімпійська надія - 2022» - створення спортивно-туристичної інфраструктури» здійснюватиметься за рахунок коштів приватних інвесторів, фінансування з державного та місцевих бюджетів, у тому числі на умовах співфінансування і державної підтримки, наданої в установленому порядку у формі державних гарантій .

Згідно з урядовим розпорядженням, Державному агентству з інвестицій та управління національними проектами і Міністерству інфраструктури слід внести пропозиції щодо визначення центрального органу виконавчої влади, до компетенції якого входитимуть питання координації діяльності з підготовки і супроводу заявки у Міжнародний олімпійський комітет щодо отримання права на проведення в Україні у 2022 році зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор і забезпечити підготовку проектів актів законодавства, необхідних для реалізації національного проекту «Олімпійська надія - 2022» - створення спортивно-туристичної інфраструктури».

Як повідомляв ForUm, Україна продовжує боротися за право проведення зимових Олімпійських ігор-2022, оскільки цей грандіозний спортивний захід стане потужним імпульсом для розвитку України.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

478