Суд виніс вирок службовим особам Маневицької виправної колонії №42 та управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області, навмисні протиправні дії яких призвели до смерті засудженого.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області, начальник колонії засуджений до шести років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки обіймати посади у правоохоронних органах та з позбавленням спеціального звання - майор внутрішньої служби.

Старшому оперуповноваженому управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області суд призначив покарання у вигляді семи років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки обіймати посади у правоохоронних органах та з позбавленням спеціального звання - старший лейтенант внутрішньої служби. Саме він завдав засудженому удар, який і викликав смерть.

Ще шести посадовим особам колонії №42 призначено покарання у вигляді чотирьох з половиною, а двом - у вигляді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права 2 роки обіймати посади у правоохоронних органах та з позбавленням спеціальних звань з встановленням трирічного випробувального терміну.

Нагадаємо, що 15 березня 2011 року 25-річний засуджений Володимир Делевін самовільно покинув дільницю соціальної реабілітації Маневицької ВК №42, а 19 квітня був виявлений працівниками Кодимського РВ УМВС України в Одеській області та доставлений за місцем відбування покарання.

На ранок 21 квітня 2011 року засуджений був знайдений мертвим у приміщенні для проведення особистого обшуку виправної колонії. Перевірка встановила, що його смерть була викликана навмисними протиправними діями посадових осіб ВК №42 та ДДУПВП в області. Ці дії супроводжувалися насильством, були болючими і принизливими.

22 квітня 2011 року прокуратурою Волинської області було порушено кримінальну справу стосовно 10 посадових осіб Маневицької ВК №42 та управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Волинській області. Десяти службовцям інкримінується перевищення влади або службових повноважень та катування засудженого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

416