У німецьких ЗМІ домінує однобічний образ Юлії Тимошенко, вважає відомий німецький публіцист Франк Шуман.

«Не проходить і дня без того, щоб піар-служба Тимошенко не запустила у Німеччині якесь повідомлення, - розповів він в інтерв'ю газеті «Сегодня». - Наприклад, на цьому тижні газети розтиражували новину, що вона побоюється радіації і отруєння». Захисники Тимошенко приправили історію про два дозиметри у камері, різними страшилками, які були у повному обсязі опубліковані у впливовій Frankfurter Allgemeinen Zeitung. Однак у коментарях читачів до цього матеріалу все це називається гучними спекуляціями і плітками. «Тимошенко - дама, яка стала в Україні олігархом завдяки кримінальним махінаціям», пише якийсь Айхендорф. «Ну, подивувалися колись з її синців, тепер чекаємо нових слізних історій». І таких коментарів десятки».

Німці не хочуть сліпо вірити односторонній інформації, все більше сумніваються у її правдивості, вважає Франк Шуман.

В інтерв'ю Шуман порівнює справу Тимошенко зі справою Pussy Riot у Росії. «Захід досі живе поняттями «холодної війни», показує, що в Росії і в Україні діють не правовими методами, не за законом. Якби Тимошенко виглядала, наприклад, як Усама бін Ладен, не думаю, що ми б часто бачили її на сторінках німецької преси», - говорить Шуман.

Книга Шумана «Аферистка. Справа Тимошенко» побачить світ на початку жовтня і буде представлена ​​ на всесвітньому книжковому ярмарку у Франкфурті. Ніяких сенсацій автор не обіцяє. Однак одна із історій, яка описана у книзі, вже викликала гучний скандал в Україні. Йдеться про напад на колишнього друга Тимошенко Юрія Бобера. У 2005 році, відразу після приходу «помаранчевих» до влади, на нього напала група невідомих, які винесли із будинку сейф з фотографіями Тимошенко. На думку Бобера, за нападом стояли люди Луценка, які шукали компромат на Тимошенко. Шуман же вважає, що у нападі на Бобера була зацікавлена ​​ і Юлія Тимошенко, яка побоювалася можливого компромату.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

483