Будь-яка політика, перш за все, реалізується у регіонах. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході Національного фору «Сталий розвиток регіонів: Україна і світ» заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта.

За словами чиновника, саме регіональна економіка добре відображає всі наші досягнення і прорахунки. «На сьогодні в Україні напрацьована значна законодавча база, яка відповідає європейським підходам до регіонального розвитку. Важливі кроки – прийняття законів про стимулювання розвитку регіонів, державної стратегії регіонального розвитку на період до 2015 р., закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики», - зазначив він.

Заступник міністра зауважив, що прийняття цих документів дозволило визначити ключові проблеми, ввести стратегічне планування регіонального розвитку, нормативно визначити його нові стимули. «Перший із них – це державна підтримка відродження депресивних територій, другий – розвиток регіонів на основі угод між Кабміном та органами місцевого самоврядування», - сказав він.

Разом з тим, продовжив заступник міністра, світова економічна криза загострила недоліки структурної регіональної політики, засвідчила недостатню адаптивність регіонів до викликів сучасності, недостатню ефективність управління регіональним розвитком. «У цьому зв'язку зазначу, що у зарубіжній практиці держполітика регіонального розвитку зазвичай спрямована на скорочення міжрегіональних диспропорцій, розширення економічної активності», - зазначив Максюта.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344