Рішення Центральної виборчої комісії фактично поставило крапку у питанні передвиборчого «переселення народів». Про це у коментарі ForUm'у заявив перший заступник голови комітету ВР у закордонних справах Тарас Чорновіл.

«У нас дійсно напередодні виборів почали застосовуватися дуже брудні технології, які стосувалися масового «переселення» виборців. І коли такі дії були проведені у кількох виборчих округах, про це заговорили всі міжнародні спостерігачі і політики. Стало зрозуміло, що маніпуляції можуть призвести до того, що легітимність виборів опиниться під питанням.

За його словами, «переселення» виборців – це пряме втручання у вибір людей, які живуть у межах одного округу.

«Ми розуміємо, що, наприклад, у Києві різниця між кількістю голосів, відданих за двох різних кандидатів в одному окрузі, може становити кілька сотень. Але якщо у столицю ввозити тисячі людей, це змінить ситуацію кардинально. Добре, що обурення кандидатів і виборців було почуте. Рішення ЦВК фактично поставило крапку у питанні передвиборчого «переселення народів», - підсумував Чорновіл.

Як раніше повідомляв ForUm, Центральна виборча комісія дозволила українцям змінювати тимчасове місце голосування тільки у рамках одного округу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

285