Влада Чехії встановила двох головних підозрюваних у поширенні сурогатного алкоголю, від отруєння яким у країні померли 25 осіб.
«Слідство розпочато стосовно двох осіб, підозрюваних у скоєнні особливо тяжкого злочину. Фігуранти слідства підозрюються у тому, що наприкінці серпня або на початку вересня виробили високотоксичну суміш з метанолу і етанолу, а потім передали її на реалізацію у торгову мережу», - заявив у понеділок прокурор міста Злін (на сході Чехії) Роман Кафка, передає РІА «Новости».

Прокурор додав, що на чеський ринок потрапило близько 15 тисяч літрів небезпечних для життя напоїв.

Особи підозрюваних не розголошуються, повідомляється лише, що один із них є 42-річним уродженцем міста Острава.

Протягом двох тижнів у Чехії померли вже 23 людини від отруєння нелегальним алкоголем, що містить метиловий спирт. Ще кілька десятків потерпілих перебувають у лікарнях, більшість із них у тяжкому стані.

Міністерство охорони здоров'я Чехії минулої п'ятниці повністю заборонило продаж алкогольних напоїв міцністю понад 20 градусів на всій території країни у зв'язку з масовими отруєннями метиловим спиртом і загибеллю людей. Заборона стосується продажу алкоголю в усіх магазинах і торгових мережах, барах, кафе, ресторанах та інших закладах громадського харчування, а також готелях. Заборонено продаж алкогольної продукції через Інтернет.

Нинішній випадок масового отруєння алкогольною продукцією став найбільшим у Чехії за останні 30 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

253