Іран готовий піти на угоду із Заходом і обмежити запаси збагаченого урану. Про це заявив президент Ісламської республіки Махмуд Ахмадінежад в інтерв'ю The Washington Post.

«Ми завжди були готові, ми і зараз готові укласти угоду. Ми самі неодноразово виступали з конструктивними пропозиціями», - сказав він.

Однак він висловив сумнів у тому, що Захід справді занепокоєний іранською ядерною програмою. «Ви правда вірите, що у цьому полягає корінь питання? У тому, що ми володіємо ураном, збагаченим до рівня понад 3%? Які є гарантії, що, якщо ми виконаємо всі вимоги, не виникнуть нові перешкоди», - зазначив президент.

За його словами, ядерне питання є «всього лише приводом» для просування інтересів Заходу, передає «Росбалт.RU».

Нагадаємо, напередодні генеральний секретар ООН Пан Гі Мун зустрівся у Нью-Йорку з президентом Ірану Махмудом Ахмадінежадом, закликавши його встановити довіру до іранської ядерної програми.

«Генеральний секретар закликав Іран вжити необхідних заходів, щоб переконати міжнародне співтовариство у винятково мирному характері його ядерної програми», - повідомляє прес-служба організації.

Крім того, Пан Гі Мун торкнувся ситуації у Сирії, де вже півтора роки не припиняється конфлікт влади, на яку, як вважають, Іран може чинити певний вплив, і збройною опозицією, яку підтримують західні країни. За даними ООН, у результаті конфлікту загинули близько 20 тисяч осіб, головним чином -мирних жителів.

Ахмадінежад бере участь у Нью-Йорку у заходах Тижня високого рівня 67-ї сесії Генеральної асамблеї ООН разом з керівниками держав і урядів понад 120 країн світу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

271