Центральна виборча комісія заблокувала будь-які можливості для «виборчого туризму». Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу журналістам повідомив член ЦВК Михайло Охендовський.

За його словами, виборець не зможе тимчасово поміняти адресу реєстрації. Змінити її можна буде тільки постійно, тобто після того, як органи МВС передадуть інформацію про людину, яка офіційно змінила місце проживання.

Він також прокоментував рішення ЦВК «прив'язати» виборця до одного округу.

Буде проведена аналітична робота з метою встановити, яка кількість виборців звернулася в органи ведення реєстру для тимчасової зміни місця голосування до останнього рішення Центрвиборчкому.

«Після цього ЦВК як розпорядник реєстру виборців буде визначатися, яка подальша доля чекає громадян з точки зору участі їх у виборах, які змінили місце голосування з постійного на тимчасове», - сказав Охендовський.

У той же час член ЦВК стверджує, що заборона тимчасово змінювати місце голосування за межами свого округу дозволяє зняти спроби сфальсифікувати результати виборів народних депутатів.

«ЦВК, прийнявши дане рішення, виконала свою місію забезпечувати реалізацію і захист виборчих прав громадян України, а також абсолютну прозорість, демократичність і чесність виборчого процесу», - резюмував він.

Як повідомляв ForUm, 21 вересня Центральна виборча комісія підтримала пропозицію, що відтепер орган ведення Реєстру зможе змінити місце голосування виборця на іншу звичайну виборчу дільницю у межах одномандатного виборчого округу, до якого цей виборець належить на підставі відомостей Реєстру про його виборчу адресу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331