Міністерство освіти Греції видало заборону на використання мобільних телефонів у навчальних закладах країни. Про це повідомляє сайт видання Етнос, передає РІА «Новости».

Влада ухвалила рішення заборонити телефони після того, як у поліцію потрапили відеозаписи непристойного змісту, зроблені вчителем в одній зі шкіл на півночі Греції.

Викладачів за використання мобільних телефонів у школі тепер каратимуть як за дисциплінарний проступок, а учням, крім зауваження, вилучення телефону і виклику батьків до школи, загрожує навіть виключення із навчального закладу. Мобільні телефони у школі тепер заборонено навіть діставати із портфелів. Слідкувати за цим повинні педагоги.

У директиві міносвіти говориться, що мета заборони - уникнути появи непристойних і протиправних записів за участю дітей.

Відповідно до розпорядження, вчителі повинні відключати не тільки мобільні телефони, але і будь-які інші пристрої для відео- та аудіозапису. Учням не дозволяється використовувати у школі, крім мобільних телефонів, будь-які пристрої запису зображення та звуку, у тому числі з прихованою камерою.

Нагадаємо, на минулому тижні міністерство освіти Ізраїлю заборонило використовувати бездротового доступу в Інтернет у школах. В усіх навчальних закладах будуть відключені мережі Wi-Fi, а замість них буде використовуватися тільки дротове з'єднання. Раніше з цією вимогою виступив батьківський комітет країни, стверджуючи, що електромагнітне випромінювання згубно позначається на здоров'ї дітей

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

397