Голова Національного банку Сергій Арбузов вважає за доцільне продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це він повідомив у Вашингтоні за підсумками зустрічі з першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном.

«Україна ніколи не відмовлялася від співпраці з МВФ. Ми завжди плідно працювали, продовжується спільна робота і зараз. Ця робота спрямована на подолання деяких розбіжностей, які поки що є у позиціях сторін. Упевнений, що рішення, яке задовольнить як нашу країну, так і фонд, буде знайдене. Відповідно, буде продовжена програма кредитування stand by», - сказав Арбузов.

Він також повідомив, що Україна успішно залучає кошти на зовнішніх ринках, проте, зважаючи на можливе загострення боргової кризи у зоні євро, продовження співпраці з МВФ є доцільним, передають «Українські новини».

Крім того, глава НБУ зазначив, що Україні складно виконати умови МВФ про збільшення цін на природний газ для підприємств комунальної теплоенергетики і населення.

«Складно з об'єктивних причин. Ситуація, яку ми маємо в Україні у питанні цін, складалася протягом багатьох років, але приведення тарифів на газ до економічно обґрунтованого рівня потрібно робити плавно і обережно. Населення економічно дуже чутливе до цієї проблеми. Ми шукаємо гнучке рішення, яке має задовольнити обидві сторони», - підкреслив він.

Арбузов також додав, що українська делегація вже завершила свій робочий візит до США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

249