Президент Польщі Броніслав Коморовський вважає складним підтримання демократії та інтеграції України з Європейським Союзом в умовах, які зараз панують в країні.

Про це Коморовський сказав в інтерв'ю Польському радіо.

Президент Польщі зазначив, що Євросоюз може ратифікувати і підписати парафований у березні Договір про асоціацію з Україною за умови «схвалення політичної практики в Україні, яка зараз викликає сумніви».

За словами Коморовського, якого цитує його офіційний веб-сайт, українські власті в даний час мають альтернативу інтеграції з Євросоюзом – вступ у створений Російською Федерацією разом з Білоруссю і Казахстаном Митний союз, повідомляє «УНІАН».

«Це для нас, поляків, є складним викликом: як підтримувати демократію в Україні і еволюцію системи у хорошому напрямі, не втрачаючи шансів на інтеграцію України із Західним світом і стримуючи її від спокуси інтеграції зі Східним світом», - сказав він.

Коморовський також висловив думку, що українці поступово об'єднуються в один народ – без поділу на східну і західну частини, про що, зокрема, може свідчити поява нових політичних партій.

«Ми пов'язуємо великі надії з цим процесом», - сказав президент Польщі.

Він підкреслив поліпшення взаємних польсько-українських відносин, назвавши одним із прикладів тісної співпраці відкриття меморіалу загиблим полякам у Биківні під Києвом, а також все більший товарообіг між країнами.

Нагадаємо, 20-21 вересня президент Польщі Коморовський перебував з першим державним візитом в Україні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270