За фактом авіакатастрофи навчально-тренувального літака Л-39, внаслідок якої загинув курсант Харківського університету Повітряних сил ім. І.Кожедуба, прокуратурою Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері порушено кримінальну справу.

Як повідомив прокурор Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері Юрій Війтєв, справу порушено за ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них). У прокуратурі уточнили, що справу порушено ще 22 вересня, передає «УНІАН».

Нагадаємо, 22 вересня на аеродромі міста Чугуїв зазнав катастрофи літак Л-39, внаслідок якої загинув курсант 3-го курсу льотного факультету Харківського університету Повітряних сил ЗСУ. Була розшифрована «чорна скринька» літака.

Як заявив начальник Генерального штабу, головнокомандувач Збройних Сил України, генерал-полковник Володимир Замана, розглядаються дві версії авіакатастрофи: несправність літака і помилка пілота.

За його словами, курсант-льотчик пройшов повну підготовку згідно з курсом льотної підготовки, до самостійного польоту виконав з льотчиком-інструктором 71 політ і був визначений готовим до виконання самостійного польоту.

«На даний час розшифровані плівки об'єктивного контролю, за результатами вивчення яких попередньо встановлено, що літак був справний. Ймовірною причиною авіакатастрофи є людський фактор», - сказав Замана.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

355