Перший віце-прем'єр Казахстану Серік Ахметов призначений на посаду прем'єр-міністра республіки. Відповідне рішення прийняте на пленарному засіданні мажилісу (нижньої палати парламенту).

Кандидатуру нового прем'єра на розгляд парламенту вніс президент Нурсултан Назарбаєв, депутати підтримали її одноголосно. Ахметов у різні роки був першим заступником акима (мера) Астани, міністром транспорту, губернатором Карагандинської області. Він також обіймав посаду в адміністрації президента Казахстану і очолював Союз підприємців і роботодавців Казахстану «Атамекен». На посаду першого віце-прем'єра Ахметов був призначено 20 січня 2012 року.

 

Як заявив в інтерв'ю агентству Trend радник президента Казахстану Єрмухамет Єртисбаєв, Ахметова «ретельно підготували до нової посади». Він зазначив також, що головним завданням нового прем'єра стане реалізація індустріально-інноваційної програми.

Посада глави уряду Казахстану стала вакантною після відставки Каріма Масімова. Про неї стало відомо у понеділок, 24 вересня. У цей же день Назарбаєв підписав указ щодо призначення Масімова на посаду глави президентської адміністрації (хоча 21 вересня повідомлялося, що на цю посаду призначений Абай Бісембаєв, який до цього обіймав посаду заступника голови відомства).

За матеріалами РІА «Новости», «Лента.ру»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

346