Низький відсоток отримання українцями довгострокових віз пов'язаний з тим, що люди самі не хочуть їх отримувати. Таку думку під час круглого столу «Візова практика країн ЄС у 2012 році: чи є зміни?» висловив генеральний консул Угорщини в Україні Янош Коллар, передає кореспондент ForUm'у.

Зокрема, він пояснив, що закарпатські консульства видають більше довгострокових віз, оскільки жителі цього регіону частіше їздять в Угорщину.

«Люди їдуть за покупками, проводять там вільний час», - пояснив він.

За словами Коллара, у Києві претенденти на візу суттєво відрізняються

«У Києві - це студенти, бізнесмени. Ми видаємо менше багаторазових віз, причому багато людей самі кажуть, що хочуть одноразову візу, оскільки їдуть тільки в Угорщину. Тому ми не намагаємося застосовувати насильство, щоб багаторазову візу робити», - сказав генконсул.

Він також пояснив, чому у деяких консульських установах вимагають більший перелік документів, ніж в інших. За словами Коллара, багато що залежить безпосередньо від консула.

«Консули Європейського союзу - різні люди. Деякі володіють мовою, деякі - ні. Хто не знає мову, той думає, що краще отримати якомога більше документів, це полегшує роботу консулу», - сказав він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261