24 вересня перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський перебуває з робочим візитом у Брюсселі. Про це повідомляє його прес-служба.

У рамках програми візиту заплановані зустрічі першого віце-прем'єр-міністра з членами Європейської Комісії, які відповідають за діалог з Україною щодо ключових напрямів двостороннього співробітництва. Зокрема, заплановані зустрічі з членами Європейської Комісії з питань внутрішніх справ Сесілією Мальмстрем, з питань торгівлі Карлом де Гухтом і з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

Хорошковський зазначив, що за минулі кілька місяців Україна змогла просунутися вперед за деякими напрямами практичного співробітництва з Європейським Союзом.

«Ми вийшли на фінішну пряму в питанні виконання законодавчої фази Плану дій щодо запровадження безвізового режиму з ЄС. Урядом прийнята Концепція реформування системи управління державними фінансами, Конституційна Асамблея підтримала звернення КМУ до Президента України щодо внесення у ВРУ законопроекту щодо розширення повноважень Рахункової палати. Разом ці рішення дозволяють нам значно просунутися вперед у досягненні європейських стандартів за деякими важливими напрямами державного управління. Наразі триває технічна робота з підготовки до підписання Угоди про асоціацію. Ми активно виконуємо наші зобов'язання у рамках Договору про Енергетичне співтовариство. Тому нам є про що спілкуватися з колегами в Європейській комісії», - підкреслив чиновник.

«Сподіваюся, за результатами візиту нам вдасться дати поштовх подальшому розвитку нашої співпраці», - підсумував Хорошковський.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209