Україна готова забезпечити надійне постачання енергоносіями країн Європейського Союзу. У цьому міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко запевнив Комісара ЄС з питань енергетики Гюнтера Оттінгера під час зустрічі, яка відбулося 21 вересня 2012 р. у Брюсселі, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Бойко зазначив, що українська сторона вживає всіх необхідних заходів для підготовки до осінньо-зимового періоду і підкреслив, що на сьогоднішній день в Україні створено всі умови для надійного забезпечення транзиту російського природного газу в країни Європи в необхідних обсягах.

Він також зазначив, що для України важлива підтримка з боку ЄС у реалізації проектів у галузі енергетики.

«Ми дуже задоволені нашою співпрацею з Європейською комісією, тому що ми постійно відчуваємо підтримку Єврокомісара з питань енергетики пана Оттінгера», - сказав Бойко.

Під час зустрічі обговорювалися питання залучення коштів європейських фінансових установ в енергетичний сектор України, модернізації української ГТС, готовності української газотранспортної системи і підземних сховищ до зимового періоду, поновлення Енергетичної стратегії України до 2030 р., перспективи реверсного постачання газу в Україну з країн-членів ЄС, підписання угод щодо залучення коштів на підвищення безпеки українських АЕС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

257