21 вересня 2012 р. Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко під час робочого візиту до Брюсселя зустрівся з Комісаром Європейського Союзу з питань енергетики Гюнтером Оттінгером.

У центрі уваги співрозмовників були питання залучення фінансування з боку європейських фінансових інститутів у паливно-енергетичний комплекс України.

Під час зустрічі обговорювалися питання модернізації української ГТС, готовності української газотранспортної системи і підземних сховищ до зимового періоду, перспективи реверсної поставки газу в Україну з країн-членів ЄС, а також підписання угод щодо залучення коштів на підвищення безпеки українських АЕС.

«Ми розглянули широке коло питань, але головне - це були питання фінансування, питання інвестицій в нашу енергетичну галузь», - прокоментував результати зустрічі Юрій Бойко. - Особливо для нас важливо фінансування з боку європейських банків. І сьогодні ми вирішили кілька запитань. Сьогодні буде підписано одну угоду, і на черзі ще кілька - про фінансування нашої газотранспортної системи і наших проектів з підвищення безпеки в ядерній енергетиці», - сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України.

«Ми з моїм колегою паном Бойко регулярно проводимо зустрічі, на яких обговорюємо питання розвитку існуючої інфраструктури, наші плани з модернізації газотранспортної системи, нові екологічні проекти, і що може бути зроблено з боку його країни і що можемо зробити ми як Європейська комісія та наші європейські банки - ЄІБ, ЄБРР і Всесвітній банк», - зазначив у свою чергу Гюнтер Оттінгер.

Під час зустрічі Юрій Бойко та Гюнтер Оттінгер обговорили проект оновленої «Енергетичної стратегії України до 2030 року», який проходить експертну оцінку у Європейській Комісії. Оновлена ​​Енергетична стратегія України до 2030 року була розроблена у червні 2012 року на виконання зобов'язань України у рамках Енергетичного співтовариства.

Після зустрічі з єврокомісаром Юрій Бойко відбув у представництво в Брюсселі Європейського інвестиційного банку, де відбулося підписання угоди про виділення ЄІБ кредиту в 200 млн. євро на фінансування в Україні проектів з реабілітації гідроелектростанцій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

209