Депутати обрані в білоруський парламент у результаті проведених у неділю виборів, повідомила глава ЦВК Білорусі Лідія Єрмошина.

«Вибори відбулися. За попередніми даними, обрано 109 з 110 депутатів. По одному округу, який був безальтернативний, депутат не був обраний», - сказала Єрмошина. При цьому вона повідомила, що в цілому по республіці у виборах взяло участь 74,3% виборців.

Найактивнішим регіоном Білорусі стала Вітебська область, де проголосувало більше 80% громадян. Столиця виявилася найменш активною, участь у голосуванні взяло близько 60% виборців, передає РІА «Новини».

Єрмошина повідомила, що з 18 по 23 вересня у Центральну комісію надійшло 110 скарг. З них 36 - це конфлікти спостерігачів з виборчими комісіями, 1 - поведінка членів виборчих комісій, 6 - недоліки при опечатуванні і зберіганні ящиків для дострокового голосування, 7 - питання, пов'язані з проведенням передвиборної агітації, 10 - питання, пов'язані з неточностями у списках виборців , 39 - інші питання щодо виборів, 11 - питання, не пов'язані з організацією та проведенням виборів, побутові питання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276