Сьогодні, 22 вересня, у Мюнхені починається традиційний фестиваль пива Октоберфест

Октоберфест (Oktoberfest) - найбільший у світі фестиваль пива, який проходить у німецькому місті Мюнхені, столиці Баварії, передають «РІА-новини».

Він починається у передостанню суботу вересня і закінчується в першу неділю жовтня. Якщо перша неділя жовтня припадає на перше чи друге число місяця, то свято продовжують до третього жовтня (день об'єднання Німеччини).

Уперше свято відбулося 12 жовтня 1810 року, коли відзначалося весілля принца Людвіга I (майбутнього короля Баварії) і принцеси Терези фон Заксен-Хільдбургхаузен.

Спочатку свято організовувалося і проводилося приватним чином. У 1819 році організація і управління святом були віддані в руки міської ради Мюнхена.

Традиція проведення фестивалю переривалася лише кілька разів унаслідок епідемії холери і під час світових воєн, а після Другої світової війни фестиваль відкрився лише у 1950 році.

За час проведення Октоберфесту його відвідує майже 6 мільйонів людей, приїжджають туристи з усіх континентів землі. Найбільша кількість відвідувачів була зареєстрована у 1985 році - 7,1 мільйона осіб.

На фестивалі випивається близько 7 мільйонів літрів пива.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

235