Прокуратура Херсонської області 20 вересня затвердила обвинувальний висновок і направила у Новокаховський міський суд для розгляду по суті кримінальну справу відносно мешканця села Корсунка Новокаховської міської ради, з вини якого 9 серпня 2012 р. виникла лісова пожежа у Корсунському лісництві Херсонської області.

Про це повідомив прес-секретар прокурора Херсонської області Федір Самойленко.
За його даними, через пожежі вогнем знищено понад 1450 га лісового масиву.

Сума завданих збитків становить понад 200 тис. гривень (вартість пошкодженої деревини), передають «Українські новини».

За підрахунками органів лісогосподарства, загальна шкода, заподіяна державі (з урахуванням робіт з ліквідації пожежі та лісовідновлення), оцінюється в 20,6 млн гривень.

Відносно обвинуваченого обрано запобіжний захід - взяття під варту.

Обвинувачений - 50-річний безробітний, який 9 серпня відпочивав у лісі, кинув недопалок у суху траву, від чого та відразу спалахнула.

Самостійно погасити пожежу чоловікові не вдалося, він втік додому, а потім ховався у виноградниках неподалік від Нової Каховки.

Під час слідства сусіди підозрюваного підтвердили, що в день виникнення пожежі він з'являвся вдома з опіками рук і носа.

Затриманий дав свідчення і брав участь у відтворенні обставин виникнення пожежі та спроб її згасити.

Як повідомляв ForUm, прокуратура Херсонської області 9 серпня за фактом навмисного підпалу лісу порушила справу за ч. 2 ст. 245 Кримінального кодексу (знищення або пошкодження лісових масивів), яке передбачає покарання від 5 до 10 років в'язниці.


9-10 серпня на Херсонщині згоріло близько 1,5 тис. га лісу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232